Bine ati venit!

Sunteti pe site-ul proiectului “TO BECOME AN EUROPEAN ECO-CITIZEN”

Parteneriatul multilateral “TO BECOME AN EUROPEAN ECO-CITIZEN” (“SĂ DEVENIM ECO-CETĂŢENI EUROPENI”) este un proiect LIFELONG LEARNING PROGRAMME-COMENIUS ce implică parteneri din 5 ţări ale Uniunii Europene printre care şi Şcoala Generală Vama Buzăului.Educația pentru mediu in scopul unei dezvoltari durabile reprezinta un factor esential pentru mobilizarea oamenilor in a ajunge la un numitor comun corect și o lume unită.

Obiectivul este de a-i face pe elevi să realizeze ca Terra este proprietatea intregii omeniri. Acest tip de educație este ca o școală a solidaritatii in ceea ce priveste gestionarea resurselor actuale luând în considerare viitoarea generație precum și respectul pentru interesele comune ale comunității și ale mediului înconjurător, azi și mâine. În școala primară educația pentru mediu este ceea ce noi percepem ca o educație pentru cetățenie.

Dezvoltarea durabilă nu este preocuparea de varf, dar depinde de fiecare dintre noi. Schimbul de practici efectuate la nivel național și local între comunitățile de învățământ din diferite țări europene, cercetarea în comun a ceea ce este legat de mediu si a ceea ce tine de noi, de exemplu gestionarea apei, va duce la creșterea conștientizării in ceea ce priveste mediul.

Analiza obiceiurilor și modalităților de consum de către țările dezvoltate, va permite elevilor să devină conștienți de comportamentul civic și să devină responsabili. Pe de o parte este vorba de formarea in domeniul stiintific, iar pe de alta parte de formare de comportamente, dar fara caracter moralizator. Este foarte important sa invatam copiii despre alegerile pe care le au de facut.